Kockavonat logo

Itt a Hét titkos küldetés és a Főpályaudvar!

Kockavonat

A Kockavonat társasjáték játszható önmagában, vagy két izgalmas kiegészítővel is, amik még vátozatosabbá és érdekesebbé teszik a játékot. Ez a két kiegészítő a Hét titkos küldetés és a Főpályaudvar. (Így akár négyféleképpen is lehet játszani: csak az alap Kockavonattal, vagy a Kockavonattal és a két kiegészítő közül az egyikkel, vagy pedig mindkét kiegészítőt is be lehet vonni egyszerre a játékba.)

Hét titkos küldetés

Ahogy a neve alapján is sejthető, ez a kiegészítő titkos küldetéseket visz a játékba, tehát az alap Kockavonat "teljes információs játékával" szemben itt plusz izgalmat jelent, hogy nem tudhatod, mi a játékostársak titkos küldetése, melyek teljesítéséért plusz pontokat kaphatnak. Ugyanígy ők sem tudják, hogy te milyen küldetést, sőt: küldetéseket választottál.

Ugyanis a hét küldetésből álló listából te magad választhatsz, nem is egyet, hanem hármat. Kell választanod egy fő küldetést, ennek teljesítéséért kapod a legtöbb pontot (900), de kell választanod egy másodlagos (600 pont) és egy harmadlagos küldetést is (300 pont). De vigyázz, ha egy küldetést sem sikerül teljesítened a háromból, akkor az bizony 500 pont levonást jelent a végeredményből.

A részletes, kinyomtatható szabályokat itt találod, a küldetés lapot pedig innen töltheted le (lehet játszani a küldetés lap kinyomtatása nélkül is, ezzel papírt spórolva, hiszen a választott küldetéseket felírhatjátok pl. egy külön cetlire vagy a dobásgyűjtő lapok hátoldalára is).

Főpályaudvar

A Főpályaudvar kiegésztő egy külön lap, és ebből játszmánként csak egy szükséges, mert minden játékos erre a közös lapra írhat. Itt személyszállító vonatok üres helyeire kell utasokat helyezni, és amelyik játékosnak ez a legjobban sikerül, komoly pluszpontokat érhet el. Mivel azonban ezek a pluszpontok százalékban vannak kifejezve, fontos, hogy megtaláljátok az optimális egyensúlyt az alap Kockavonat lapon való pontgyűjtés és a Főpályaudvar között, hiszen kevés pontra a százalékos pluszpontok is kevesebbet jelentenek.

A részletes szabályokat itt találod, a Főpályaudvar dobásgyűjtő lapját pedig innen töltheted le.

Jó játékot, sok sikeres küldetés teljesítést és hatékony százalék gyűjtést a főpályaudvaron!

vissza a kezdőlapra

Kockavonat


Kockavonat QR