Csetneki Társasjáték logo

 


Kérdések és válaszok

Miért használod ezt az elavult, túl nagy random-faktorú dobókockás mechanizmust?
Azért én még nem temetném a dobókockás társasjátékokat. Másrészt a Kocka Grande és az Érj vissza! lényege és érdekessége talán éppen az, hogy a szabályok (a két kockával való dobás, a dobások és bábuk közötti választás valamint az újradobás lehetősége és további döntési helyzetek) hogyan igyekeznek kiegyenlíteni ezt a véletlen-tényezőt. Egy adott játszma megnyeréséhez elég lehet a puszta szerencse, azonban hosszabb távon már kirajzolódik, hogy az ügyesebben taktikázó játékos nyer.

Mi értelme van még egy újabb Ki nevet a végén? változatnak?
Ha elkezdesz játszani a Kollamokkával, akkor észreveszed, hogy a pályán és az alapelven túl (érj be mind a négy bábuddal a célba elsőként) a mechanizmusának nincs túl sok köze a Ki nevet a végén? játékhoz, és sokkal inkább egy kártyajáték (hasonlóan például a Condottiere-hez, ahol szintén nem a táblán, hanem a kártyákon van a hangsúly).

Miért "zöldebb" a szabadon letölthető társasjáték a boltinál?
Ennek több oka is van. Nincs például mögötte áruszállítás, logisztika, nagy mennyiségű csomagolás - már ezek miatt is lényegesen kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a boltok polcain lévő játékoknak. A játékhoz használhatod korábbi dobókockáidat, bábuidat, így valóban csak a szükséges kellékeket kell beszerezned. A nyomtatással is spórolhatsz, hiszen a szabályt akár telefonon vagy tableten is megnézheted, azt nem feltétlenül kell kinyomtatnod. Ha pedig néhány kellék (játékpénz, stb.) elkallódik vagy megrongálódik, nem kell teljesen új játékot beszerezned, elég a hiányzó darabokat újra kinyomtatnod.

Honnan szerezhetek bábukat a társasjátékokhoz?
Ha nincs otthon (elég) társasjáték bábud, vásárolhatsz pl. a
Gémklubban.


vissza a főoldalra | letöltés | támogatás